Liseth; ‘Een geschilderd portret is een bijzondere aanwinst, ervaring leert dat het generaties lang een unieke plek inneemt in de familiegeschiedenis, -toekomst en -verhalen. Alleen al om die reden houd ik enorm van dit genre schilderijen. Het moment dat de geportretteerde ‘verschijnt’ blijft magisch voor mij, het proces start immers met niet meer dan ’n banale platte paneelplaat...

Werkwijze; Liseth is een portrettist in hart en nieren, zowel in haar vrije werk als in haar opdrachten speelt de mens de hoofdrol. Door middel van traditioneel-ambachtelijke technieken laat zij langzaamaan, laag over laag een beeld ontstaan dat natuurgetrouw is doch buiten de werkelijkheid treedt door zijn schilderachtigheid.

Liseth werkt naar foto; haar tijdrovende techniek maakt het onmogelijk naar levend model te werken. Zovele uren een ongedwongen natuurlijke pose aanhouden is voor het model gewoonweg niet vol te houden, daarom start een opdracht –na kennismaking- altijd met het maken van een groot aantal daglicht foto’s. Samen wordt bepaald welke houding/gelaatsuitdrukking het eigenst is en in het werk zal domineren. U wordt middels email en foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen en ook een tussentijdse beschouwing behoort tot de mogelijkheden. De maat van het schilderij en mate van gedetailleerdheid (aanwezigheid en uitwerking van handen, kleding en/of achtergrond) bepalen de prijs. Aanvangsopties zijn in overleg maar afhankelijk van de agenda van de kunstenaar.

Liseth; ‘Als u interesseert bent in een portret van uzelf of een van uw geliefden, schroom dan niet, het betreft tenslotte een prachtige, eeuwenoude traditie. Wilt u meer of specifieke informatie? Vraag een brochure aan via liseth@avicomputers.nl . Ik ga indien gewenst daarna met alle plezier met u in gesprek’.